hrs4r
Quiero donar

El Dr. René Robles guanya la convocatòria IP Booster amb el projecte “eMS-Reg”

11 agosto 2020

El passat juny del 2020 es va concedir la convocatòria Intellectual Property Booster (IP Booster) recolzada per la Unió Europea al Dr. René Robles, investigador del grup de recerca Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI pel projecte ‘eMS-REG’.

Identificar nous biomarcadors i dades valuoses per un ràpid i millor pronòstic de pacients amb esclerosi múltiple (EM) i altres malalties cròniques complexes és crucial. Però això no pot fer-se amb els sistemes d’històries clíniques electròniques (HC) que hi ha disponible actualment.

A través de la metodologia SCRUM el grup del Dr. Robles ha pogut dissenyar i crear “eMS-REG”: un registre mèdic electrònic multiusuari, multicèntric i multidisciplinari que recull un conjunt de dades estructurades homogèniament i de d’alta qualitat per part dels diferents professionals implicats en l’atenció de pacients amb EM.

L’aplicació eMS-REG recull dades en temps real mentre que el pacient és visitat i genera automàticament totes aquelles accions que requereixen més temps per el personal mèdic, com ara, cursos clínics, informes mèdics, protocols, proves, etc.

L’objectiu del projecte també és que el propi pacient pugui incorporar dades a eMS-REG utilitzant qüestionaris valorables i/o biosensors passius.

Sobre IP Booster

IP Booster es basa en oferir  un servei professional d’assessorament especialitzat en Propietat Intel·lectual (IP) a organitzacions públiques d’investigació que volen obtenir valor pels seus resultats de recerca.

Els experts de IP Booster recullen totes les propostes que s’han enviat dins de la seva convocatòria, seleccionant les més prometedores i examinen cada cas amb l’objectiu d’orientar a l’investigador/a i/o centre de recerca cap a una millor estratègia de IP.

Histórico

Volver al blog

Conoce el IDIBGI!

menu