hrs4r
Quiero donar

El COMG reconeix el servei de Neurologia Trueta - Santa Caterina als VII Premis Bonastruc ça Porta

13 mayo 2022
  • El Col·legi Oficial de Metges de Girona també va reconèixer els doctors Ramon Sans, metge nefròleg, i Antoni Beltran, metge de capçalera a Sant Feliu de Guíxols.
  • El Servei de Neurologia va ser distingit pel seu model organitzatiu de treball en equip i multidisciplinari i per la seva tasca de docència i també de recerca a l'IDIBGI.

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) va lliurar ahir els setens premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica en un acte que va omplir la sala petita del Palau de Congressos de Girona després de dues edicions marcades per les restriccions de la pandèmia.

El COMG ha reconegut el Servei de Neurologia Trueta – Santa Caterina pel seu model organitzatiu de treball en equip i multidisciplinari i per la seva tasca de docència i de recerca.

El 2016, sota l’Aliança Estratègica ICS Girona – IAS, el Servei de Neurologia va esdevenir un servei únic de titularitat ICS, que ofereix assistència a la població de referència dels hospitals Trueta, Santa Caterina, d’Olot i de Campdevànol.

Liderat pel Dr. Lluís Ramió, el model organitzatiu del servei, de treball en equip, coordinat, multidisciplinari, posant el pacient i les famílies en el centre del procés, promovent el creixement dels seus professionals i orientat a resultats en salut, és de referència nacional i internacional.

El servei realitza una activitat completa, integral, translacional, competitiva i d’alt impacte a l’entorn de les malalties neurològiques tant en l’àmbit assistencial; docent en la formació MIR i amb el grau de medicina i postgraus de la Universitat de Girona i d’altres universitats catalanes; i també una llarga trajectòria investigadora lligada a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), amb grups de recerca consolidats i investigadors de reconegut prestigi nacional i internacional que han posicionat el Servei i la neurologia gironina a l’esfera mundial.

Ahir el COMG també va reconèixer el Dr. Ramon Sans, metge nefròleg, per la seva vocació de servei i per la seva dedicació a l’Hospital de Figueres i a la Fundació Salut Empordà; i el Dr. Antoni Beltran, metge de capçalera a Sant Feliu de Guíxols, per la seva dedicació al pacient i la seva defensa del llenguatge popular en salut.

L’acte dels VII premis Bonastruc ça Porta del COMG també ha inclòs el lliurament de dues beques Joan Bruguera per a formació mèdica, dotades amb un total de 12.000 euros, que atorga la Fundació Joan Bruguera de Girona, formada per l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i el COMG. Les beques han estat per la doctora Helena Cebrià Fondevila, especialista en Pediatria, per una rotació d’un any a la unitat de cures pal·liatives pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu, a Barcelona, amb 8.000 euros; i pel doctor Eloi Maldonado Marcos, especialista en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, per una rotació d’un mes a la unitat de cirurgia colorectal al Memorial Sloan Kettering Cancer Center, a Nova York, amb 4.000 euros. Les beques Joan Bruguera són les més antigues de Girona, daten del 1464, abans del descobriment d’Amèrica (1492), quan es crea la Fundació Joan Bruguera, una de les més antigues de Catalunya.

Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG)

El COMG, fundat fa més de 120 anys, aplega els més de 3.000 metges de les comarques de Girona. El 1898, va tenir lloc la darrera sessió del Sindicat de Metges de Girona, que a partir de l’aprovació de la nova reglamentació, va passar a anomenar-se Col·legi de Metges de Girona. L’actual Junta, que presideix el Dr. Josep Vilaplana, va arribar al COMG després de les eleccions col·legials celebrades el 2014.

Font: COMG. Llegeix la notícia sencera a la seva web.

Histórico

Volver al blog

Conoce el IDIBGI!

menu