HRS4R
Vull donar

Es posa en marxa l’assaig clínic per avaluar l’ApTOLL, el fàrmac per a pacients amb ictus

3 January 2023

El projecte ApTOLL té com a principal objectiu, complementar l’assaig clínic que es troba en Fase II, anomenat RaceTOLL. L’ApTOLL es tracta d’un fàrmac de caràcter neuroprotector que aconsegueix resultats positius i eficaços en l’ictus isquèmic. Així doncs, es redueix significativament la mortalitat i la discapacitat funcional del pacient a llarg termini.

El projecte de recerca Clinical trial to evaluate the administration of ApTOLL in ambulances and the neuroprotective effect in stroke patients. RACETOLL, liderat pel Dr. Mikel Terceño del grup de Patologia Cerebrovascular de l’IDIBGI, ha estat finançat pel Ministeri de Ciència i Innovación amb un import de 373.230,00 €.

La finalitat del projecte es basa en l’administració directa del fàrmac en les actuacions hospitalàries prèvies, concretament a l’ambulància. L'ictus es pot produir per una disminució important del flux sanguini que rep el cervell o per l'hemorràgia que genera el trencament d'un got cerebral. Del tipus que parlem, l’ictus isquèmic, és el més freqüent i representa el 85% del total.

Per executar l’ApTOOL, s’ha necessitat la participació dels centres col·laboradors, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i investigadores i investigadors, que ja tenien experiència en aquest tipus d’assaigs clínics, com ara la prova RACECAT. Aquesta prova ja es va centrar a administrar el fàrmac corresponent directament a l’ambulància.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu