hrs4r
 I want to donate

LA MARXA SOLIDÀRIA DE LA PUBILLA, A BENEFICI DE L’IDIBGI

23 May 2019

L’organització de la Marxa Solidària de la Pubilla va visitar les instal·lacions de l’IDIBGI el 17 de maig passat per fer lliurament del total de la recaptació de la inscripció. Els seus integrants van poder constatar de primera mà l’activitat que es desenvolupa a l’Institut, acompanyats del doctor Javier Menéndez i el doctor Joaquim Bosch, referents en l’àmbit de la lluita contra la metàstasi cerebral. Precisament, el recaptat anirà destinada a finançar part del projecte que aquests dos investigadors estan duen a terme sobre la silibilina, una substància natural present en l’extracte de les llavors del card marià, que actua com a inhibidora de la molècula STAT3, una proteïna que afavoreix l’avenç del càncer.
Els responsables de l’Institut estan molt agraïts amb aquests tipus d’iniciatives, que contribueixen a potenciar la investigació a les comarques gironines.
La Marxa Solidària de la Pubilla es va celebrar a Maçanet de Cabrenys el 28 d’abril. El seu nom prové de l’arbre monumental més espectacular de l’Alt Empordà, la Pubilla, que està ubicat prop del nucli urbà de la població. Així, el format de la marxa popular és d’una volta circular de 7 km amb sortida i arribada a l’arbre. Aquesta activitat, a més, s’emmarcava dins la prova esportiva BTT Enduro Salines (puntuable per a l’EWS European Series, organitzada pel Club Tramuntana X-Trem).
Els organitzadors estan molt satisfets amb el resultat i volen continuar treballant en una segona edició de la marxa per seguir recaptant fons per a la investigació de l’IDIBGI.

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu