hrs4r
 I want to donate

La Dra. Marga Nadal, nova directora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI)

23 February 2021

La Dra. Marga Nadal ha estat seleccionada per a ocupar el càrrec de directora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) pel Patronat de la institució. La Dra. Nadal, actualment Directora d’Estratègia de l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), substituirà al càrrec al Dr. Jordi Barretina i s’incorporarà a l’institut durant el mes de març.

L’IDIBGI és un centre CERCA de la Generalitat de Catalunya que té com a finalitat promoure, desenvolupar, gestionar, transferir i difondre la recerca biomèdica, coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, principalment a l’entorn de Girona.

La nova directora és llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona i va obtenir un Màster en Genètica humana a la Indiana University–Purdue University Indianapolis (EEUU). L’any 2000 va obtenir el doctorat en Biologia (Universitat Autònoma de Barcelona) en el camp de la Citogenètica molecular humana. Entre els anys 2003 i 2007, la Dra. Nadal va ser investigadora el programa Ramón y Cajal a l’IDIBELL i l’any 2008 va incorporar-se com a investigadora a l’ICO-Hospitalet.

La seva trajectòria en la gestió de la ciència, la va iniciar l’any 2009, en incorporar-se com a adjunta a la Direcció Científica de l’IDIBELL després de fer el màster en Lideratge i Gestió de la Ciència de l’IDEC. Entre els anys 2013 i 2016, després de fer el màster en Administracions Públiques a ESADE, va dirigir l’Unitat de Gestió de la Recerca de l’ICO. Durant la seva trajectòria a l’IDIBELL, la Dra. Nadal també va presidir el Comitè d’Experimentació Animal i va ser membre del CEIC de l’Hospital universitari de Bellvitge.

Al 2016 va afrontar la direcció d’Estratègia a l’IDIBAPS, on ha contribuït a redactar i implementar un nou pla estratègic que inclou la revisió de la carrera investigadora i la incorporació de talent, fent un èmfasi especial en la carrera i promoció de la figura dels metges investigadors. A més a més, ha participat activament en la revisió dels criteris per a conformar grups de recerca, la internacionalització institucional, el pla d’infraestructures de recerca i la gestió de les plataformes, així com l’estratègia de comunicació i la política de la propietat intel·lectual i creació d’empreses.

Des de l’any 2013 fins al 2017 va ser assessora científica de la Fundació La Marató de TV3.

La nova direcció té com a reptes promoure l’excel·lència científica, incrementar el lideratge de projectes europeus i l’activitat relacionada amb recerca clínica (assajos clínics), a banda de fomentar aliances estratègiques i posicionar l’IDIBGI com a un centre de referència en recerca, innovació i transferència, captant els recursos i talent necessaris per a assegurar el futur de la institució i la seva integració amb les institucions de l’entorn.

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu