hrs4r
 I want to donate

Iniciatives solidàries a favor de la investigació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI)

22 May 2020

Durant aquesta crisi sanitària moltes persones, empreses i Fundacions gironines han unit esforços per col·laborar de manera totalment altruista amb els hospitals i centres d' investigació.

Davant d'aquest gest de generositat i amb la voluntat de facilitar i vehicular algunes d'aquestes donacions, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) ha llançat una plataforma web (www.contraelcoronavirus.org/idibgi) per donar resposta a necessitats de recerca i assistencials nascudes de la lluita contra la COVID-19.

Si l'IDIBGI sempre ha tingut les seves portes obertes a visitants, ara davant aquesta situació, ho ha fet de manera virtual, donant a conèixer l’equip investigador, la seva recerca i actuacions per a la lluita contra la COVID-19 a través de petites vídeo càpsules. Aquests vídeos estan publicats a la nova plataforma de donacions i a les xarxes socials sota el nom de #GironaInvestiga. Amb aquesta iniciativa l’IDIBGI té l’objectiu de difondre a un gran nombre de persones el que s'investiga als laboratoris de recerca de la demarcació gironina.

Però no tot acaba aquí, la iniciativa de petites empreses i Fundacions ha fet que s'engeguessin nous projectes solidaris per recaptar fons a benefici de la investigació biomèdica.

L'empresa Arpuba, juntament amb la Fundació Oncolliga de Girona, ha creat una campanya anomenada "Samarretes amb Valors", samarretes amb  la frase "Tot anirà bé". Aquesta iniciativa ha estat recolzada per persones reconegudes del món de l’esport i la música com l'ex-jugador del Girona F.C., Pere Pons, el músic de Laxn’ Busto Jimmy Piñol o l’Albert Font, cantant del grup de música Diversiones, entre d'altres. La recaptació va íntegrament destinada a la investigació de l'IDIBGI.

Una altra d'aquestes generoses iniciatives ha sorgit de l'empresa DLandWorld i Festa i Paper que s'han unit per aportar el seu granet de sorra davant la COVID-19 creant una col·lecció de tasses per homenatjar el personal investigador i mèdic que lluita dia i nit contra el virus. El 50% del cost de les tasses van destinades a l'IDIBGI.

Per últim, cal destacar la iniciativa de la dissenyadora especialitzada en moda nupcial Mireia Vidal, que també s'ha volgut sumar a aquesta campanya solidària amb la creació de mascaretes que marquen tendència. En aquest cas, la seva finalitat és recaptar fons per un projecte de recerca sobre càncer de mama desenvolupat a l'IDIBGI.

Una altra de les empreses que s’ha adherit a col·laborar amb l’Institut és Aliart Informàtica i Telecomunicacions que generosament ha fet una donació de tres ordinadors portàtils perfectament equipats per poder desenvolupar la feina diària del personal del centre.

 

L’IDIBGI agraeix profundament totes aquestes iniciatives.

 

    

 

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu