hrs4r
 I want to donate

FRISELVA COL·LABORA AMB L’IDIBGI EN UN ESTUDI SOBRE LA INFLUÈNCIA DEL VIRUS EPSTEIN-BARR I L'ESCLEROSI MÚLTIPLE

21 April 2017

L’empresa càrnia Friselva S.A. ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) per donar suport a un estudi innovador per avaluar la relació entre els microRNAs i el virus Epstein-Barr en pacients amb una malaltia autoimmune, com ara l’esclerosi múltiple, entre d’altres. El projecte, que iniciarà properament l’equip encapçalat pel doctor Ramió i Torrentà, investigador de l’IDIBGI, director de la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple, i cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i de l’Hospital Santa Caterina de Salt. Aquesta iniciativa és un pas més en la col·laboració entre l’IDIBGI i Friselva, que ja forma part dels “Amics de l’IDIBGI”, iniciativa que pretén captar fons privats per promoure i millorar la recerca en l’àmbit gironí.

Cada vegada hi ha més evidències que demostren que els individus afectats per diferents malalties autoimmunes tenen una predisposició genètica, sobre la qual incideixen diversos factors ambientals que provoquen una alteració del seu sistema immunològic que fa que es desenvolupi la malaltia. L’esclerosi múltiple és una d’aquestes malalties, en la que es produeix una inflamació i degeneració crònica i progressiva del sistema nerviós central que desemboca en una disfunció neurològica. Actualment es tracta de la primera causa de discapacitat neurològica no traumàtica en adults joves, ja que acostuma a manifestar-se entre els 20 i els 35 anys, en un moment clau del desenvolupament vital dels individus, tant en l’aspecte laboral, familiar com social.

Aquest projecte pretén ajudar a aprofundir en els mecanismes que regulen els gens i els factors ambientals que estan implicats en les malalties autoimmunes. Ja que totes elles tenen mecanismes patogènics similars, els primers resultats en l’esclerosi múltiple poden permetre en un futur estudiar mecanismes en altres malalties també autoimmunes, com ara l’artritis reumatoide o la malaltia inflamatòria intestinal. Està previst que l’estudi, que es farà sobre una mostra de 100 pacients amb esclerosi múltiple i 100 individus no afectats, duri aproximadament un any.

 

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu