hrs4r
 I want to donate

Comparació del perfil d'àcids grassos placentari en nens amb baix pes per l'edat gestacional i nens amb pes adequat

30 April 2021

Els àcids grassos són nutrients essencials per al fetus i són subministrats per la mare a través de la placenta. El metabolisme dels àcids grassos és regulat per enzims desaturases i elongases. Hem comparat el perfil d'àcids grassos en placentes de nens nascuts a terme amb baix pes per l'edat gestacional (SGA) i nens amb pes adequat (AGA).
Els resultats del grup Recerca Metabòlica i Materno-Fetal mostren que les placentes de nens SGA presenten un desequilibri entre els nivells d'àcids grassos omega-3 i omega-6 (↓ omega-3 i ↑ omega-6/omega-3) i dels enzims desaturases i elonases (↑ D9Dn7 i D5Dn6 i ↓ Elovl5) en comparació amb els nens AGA.


Sobre la base d'aquestes troballes, el grup de recerca especula que la composició d'àcids grassos observada a les placentes de nens SGA podria provocar alteracions en el transport d'àcids grassos essencials cap al fetus i contribuir a l'augment del risc cardiometabòlic descrit en aquests nens SGA. Els nivells d'àcids grassos omega-3 durant l'embaràs mereixen especial atenció ja que podria ser un factor clau relacionat amb el desenvolupament dels nens PEG.

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu