HRS4R
Vull donar

El marcador anti-inflammatori GDF-15 s'associa longitudinalment amb la IgA i IgG sèriques en nens i nenes aparentment sans

4 October 2021

El factor de diferenciació del creixement 15 (GDF-15) és una proteïna anti-inflamatòria candidata al tractament de l'obesitat perquè disminueix la gana i les alteracions metabòliques que caracteritzen aquesta malaltia. Malgrat les seves propietats antiinflamatòries, els mecanismes pels quals regula les respostes immunes no són ben coneguts.
En aquest treball el grup de recerca d’Obesitat i Risc Cardiovascular en Pediatria va examinar en sèrum si el GDF-15 estava relacionat amb les immunoglobulines (Ig, un component del sistema immune adaptatiu) en una cohort infantil evaluada longitudinalment durant la infància i vam observar que el GDF-15 circulant s'associa positivament amb les IgA i IgG.

Aquestes associacions longitudinals es van observar sobretot en nens i nenes amb més pes o més greix visceral, cosa que suggereix un paper del GDF-15 en l'obesitat humana mitjançant la regulació del sistema immune adaptatiu.

https://www.nature.com/articles/s41598-021-97386-1

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu