HRS4R
Vull donar

El doctor Rafael Ramos, premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària de l’ICS

20 October 2014

El doctor Rafael Ramos, director de la unitat de suport a la recerca de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI) i de l’Institut en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP) va rebre el 6 de juny passat el premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària. El guardó se li va atorgar en la sisena jornada de recerca de l’ICS, dedicada enguany a les malalties cardiovasculars, que es va celebrar a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.

Rafel Ramos és metge especialista en medicina de família i doctor en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha exercit com a metge de família i és professor del Departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Girona. Com a investigador, destaquen els seus treballs sobre predicció del risc cardiovascular, duts a terme juntament amb Jaume Marrugat i Joan Sala en el marc del projecte REGICOR (Registre Gironí del Cor), que han servit per desenvolupar una eina que s’ha incorporat a la pràctica clínica. Actualment és el coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca de l’Atenció Primària de l’ICS a Girona i el cap de l’Àrea de Recerca Cardiovascular de l’IDIAP. La seva investigació gira al voltant de tres àmbits: l’epidemiologia de la malaltia vascular i els seus factors de risc, la modelització matemàtica de la predicció de risc cardiovascular i l’avaluació d’intervencions preventives. Ha participat en deu projectes de recerca competitius i ha publicat més de 50 articles científics en publicacions indexades.

Durant la inauguració de la jornada, el director gerent de l’Institut Català de la Salut, Pere Soley, va destacar la importància de la investigació per millorar la salut dels malalts i la capacitat dels hospitals catalans, especialment dels de l’ICS, per dur a terme activitats de recerca d’excel·lència. Soley ha acabat la seva intervenció destacant la importància de la col·laboració de tots els professionals.

 

 

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu