HRS4R
Vull donar

El concert “CantEM” recaptarà fons per a la recerca en esclerosi múltiple a l’IDIBGI

29 November 2021

Fins a set corals catalanes s’uneixen per tercer cop en un acte solidari que tindrà lloc el divendres, 3 de desembre, a l’Aula Magna de la UdG. Les entrades es poden adquirir en aquesta pàgina web o el mateix dia a la taquilla, per un import de deu euros.

Nova edició del concert solidari de corals “CantEM per l’Esclerosi Múltiple”, que vol visibilitzar aquesta malaltia i recaptar fons per a la recerca en esclerosi múltiple a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). L’actuació comptarà amb la participació de set corals catalanes i se celebrarà el proper divendres, 3 de desembre, a les 21 h, a l’Aula Magna de la Universitat de Girona (UdG).

Els beneficis del concert aniran destinats al grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI, dirigit pel Dr. Lluís Ramió i Torrentà, que és cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt. El grup de recerca, referent en la investigació de l’esclerosi múltiple, treballa de forma multidisciplinària per incrementar el coneixement de les malalties neurodegeneratives i neuroinflamatòries i també respondre a les necessitats de les persones que les pateixen, així com les seves famílies.

Una malaltia encara desconeguda

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós que es pot manifestar de formes molt diverses, i sovint és poc visible, però pot tenir una gran afectació en el dia a dia de qui la pateix. Actualment es desconeix quina és la causa de l’esclerosi múltiple, i de moment tampoc té cura.

Enguany serà la tercera edició del concert de corals “CantEM per l’Esclerosi Múltiple”, una iniciativa impulsada pel Dr. Ramió i la seva pacient Begonya Matesanz, que té esclerosi múltiple. La investigació “és l’única manera d’aconseguir que la malaltia es pugui curar. Sé que a mi directament no em beneficiarà, perquè la recerca és molt lenta, però jo ara m’estic beneficiant de tot allò que altres persones han descobert abans. Això em dona molta vida”, explica Matesanz.

Les set corals

Els grups que actuaran al concert són la Coral Cypsella (Sant Feliu de Guíxols), el grup del Taller de Veu de l’Escola de Música (Sant Feliu de Guíxols), el Grup Vocal Meraki (Palamós), la Coral Vall d’Aro amb el Cor del Casino Llagosterenc (Castell-Platja d’Aro i Llagostera), la Coral Veus de l’Estany (Banyoles) i el Quartet Mèlt (Sabadell). L’acte solidari es podrà celebrar a l'Aula Magna de la UdG gràcies a la cessió que n'ha fet la universitat.

Aquesta edició coincideix amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el dia 3 de desembre. Per això, també hi serà present l’associació Multicapacitats, una entitat gironina sense ànim de lucre que treballa per sensibilitzar la societat envers la realitat que es troben les persones amb qualsevol tipus de discapacitat.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu