HRS4R
Vull donar

Dos projectes d’innovació gironins, beneficiaris del Programa de Suport de Projectes d’Innovació d’ITEMAS

13 December 2024
  • La plataforma estatal d’innovació ITEMAS només selecciona deu projectes a tot l’estat en aquest programa de suport, dos dels quals provenen de la Unitat de Suport a la Innovació a la regió de Girona d’ITEMAS, coordinada per l’IDIBGI.
  • Cinc dels sis projectes presentats per la unitat gironina d’innovació han rebut el segell de qualitat d’ITEMAS.

Cinc projectes d’innovació de la Unitat de Suport a la Innovació de Girona (ITEMAS-Girona) han estat reconeguts en el programa estatal de suport a projectes innovadors en salut per impulsar la seva transferència. Es tracta de la primera edició del programa per al període 2024-2026, promogut per la plataforma ITEMAS de l’Institut de Salut Carlos III. Aquest programa distingeix els projectes més destacats d’arreu de l’estat amb el Segell de Qualitat ITEMAS. A més, selecciona els deu millors projectes, que es poden beneficiar de serveis d’acceleració.

Cinc dels sis projectes presentats per la Unitat ITEMAS-Girona, coordinada per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), van rebre el Segell de Qualitat d’ITEMAS per la seva excel·lència i potencial de transferència. Dos d’aquests projectes van ser seleccionats entre els 10 amb major capacitat de transferència, i poden beneficiar-se de serveis d’acceleració d’ITEMAS per ajudar-los en aquest procés.

Es tracta del projecte Lipidòleg virtual de la Corporació de Salut Maresme i la Selva (CSMS) i del projecte EVIMATIC de la Universitat de Girona (UdG) en col·laboració amb l’IDIBGI:

  • HTE-DLP 4.0 “Lipidòleg virtual” és una eina digital que dona suport en la gestió i el tractament personalitzat de la hipercolesterolèmia familiar. El projecte està liderat pel Dr. Alberto Zamora Cervantes, cap del grup de recerca en Salut Digital de la Corporació de Salut Maresme i la Selva (CSMS) – IDIBGI.
  • EVIMATIC® és una eina basada en IA que respon preguntes sobre la relació benefici-risc del tractament farmacològic i no-farmacològic a partir de l’anàlisi automàtica de l’evidència científica. Actualment, s’està implementant per al TDAH abans d’ampliar-ho a la resta de malalties. El projecte està liderat pel Dr. Xavier Castells, de la Universitat de Girona (UdG) i compta amb la participació d’investigadors de l’IDIBGI.

A nivell estatal, es van presentar al programa d’ITEMAS fins a 40 projectes procedents de 33 unitats, destacant-ne els relacionats amb la salut digital, el desenvolupament de dispositius mèdics i la intel·ligència artificial.

Sobre la Unitat de suport a la innovació de Girona (ITEMAS-Girona)

La Unitat de l’ITEMAS està coordinada per l’IDIBGI i també està integrada per l’Hospital Dr. Josep Trueta – Institut Català de la Salut (ICS) Girona, l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona (IAS), la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (FHOCG), la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), la Fundació Salut Empordà (FSE), Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), Albera Salut i l’Hospital de Campdevànol (FPHC).

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu