HRS4R
Vull donar

Donació de l'associació Amics d'en Pitu per la recerca en Hematologia

21 March 2023
  • La Quina d'en Pitu i l'escudellada popular de la Penya Blaugrana de Monells, organitzades el passat mes de desembre, van recaptar 13.932,13 €.
  • La donació íntegra serà destinada a la investigació en el camp del mieloma múltiple del grup de recerca d'Hematologia de l'IDIBIGI, liderat pel Dr. David Gallardo, hematòleg de l'ICO Girona.

L'associació Amics d'en Pitu ha dut a terme una campanya de recaptació per a la investigació sobre el càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). L'entitat baix-empordanesa ha realitzat una sèrie d'activitats multitudinàries com una escudellada popular i una Quina de Nadal amb un sentiment solidari. El total recaptat ha estat de 13.972,13 €, una quantitat que anirà destinada al grup d’Hematologia de l'IDIBGI, liderat pel Dr. David Gallardo, cap de servei d'Hematologia de l'Institut Català d'Oncologia de Girona a l’Hospital Dr. Josep Trueta.

En l'entrega de la donació hi han estat presents el Dr. David Gallardo i la Dra. Yolanda González, investigadora de l’IDIBGI i hematòloga de l'ICO Girona, que han rebut el donatiu destinat a recerca sobre el mieloma múltiple. "Rebre donacions d'aquest tipus sempre és un gest que toca la fibra sensible, ja que veiem que la gent es mobilitza i busca recursos d'allà on siguin. A més, dediquen el seu temps, la seva energia per ajudar en la investigació de malalties que al final, són properes a tothom", indicava el Dr. Gallardo agraït per la ferma implicació que han demostrat des de l'entitat.

"El seu donatiu ens dona l’empenta necessària a la nostra feina, però sobretot, ens aporta molt suport emocional per continuar endavant. Amb això podrem treballar amb més rapidesa i obtenir bons resultats, que segurament repercutiran, en un futur no massa llunyà, en la cura de la malaltia", assegurava la Dra. González, coordinadora de la unitat funcional de mieloma múltiple de la província de Girona. 

Finalment, Jose Costa, un dels principals impulsors de l'associació Amics d'en Pitu, juntament amb Jordi Camacho i Benet Cuyàs, va voler manifestar: "Ja veníem d'organitzar altres esdeveniments d'aquest tipus, i quan li vam comentar a en Pitu i a la seva família, li va fer molta il·lusió. Per nosaltres va significar molt, i el seu desig era que es recaptés per a la investigació. Gràcies a això, vam aconseguir que molta gent se sumés a la iniciativa i participés amb nosaltres". L'associació Amics d'en Pitu, neix de l'entorn de Pitu Cané, que va ser pacient de l'ICO Girona i ens va deixar fa pocs mesos a causa d’un mieloma múltiple.

Volen continuar col·laborant solidàriament

L'activitat de l'associació Amics d'en Pitu segueix amb el concert solidari Música per en Pitu, que tindrà lloc el pròxim 15 d'abril a Corçà. Amb sentit homenatge a la seva persona i a la seva lluita, a partir de les 5 de la tarda i amb un preu d'entrada de 5 €, s'iniciaran una sèrie d'actes lúdics i solidaris per continuar recaptant fons.

Aconsegueix la teva entrada entrant en el següent enllaç: https://www.entrapolis.com/entrades/concert-solidari-musica-per-en-pitu

Cartell del concert solidari: Música per en Pitu / (Crèdit de la imatge: Amics d'en Pitu)

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu