HRS4R
Vull donar
23/02/2024
09:00 h

El “factor humà” en els errors mèdics I el burnout en medicina.

Sala d'actes , Hospital Universitari Dr. Josep Trueta.

Divendres 23 de Febrer 2024

 

Els factors humans es refereixen als factors ambientals, organitzatius i laborals, i a les característiques humanes i individuals, que influeixen en el comportament en el treball d'una manera que pot afectar la salut i la seguretat.

Alguns factors humans inclouen la fatiga física i mental, les distraccions, el mal funcionament d'equipament o instrumental, l'avaria de les màquines, la manca de coneixements i d'experiència de professionals...

En l'àmbit sanitari, s'ha vist que posant èmfasi en els factors humans podem millorar el rendiment humà, optimitzar el benestar, millorar la seguretat i l'experiència tant del personal com del pacient i millorar el rendiment global del sistema. Les estratègies per entendre i corregir els problemes derivats dels "factors humans", quan s'apliquen sistemàticament a tota l'organització, tenen un gran impacte.

De la mateixa manera, obviar i ignorar la seva importància pot comportar riscos, complicacions i a la llarga afectar la moral i benestar físic i mentals dels treballadors sanitaris portant al que coneixem com a burnout.

Aquesta jornada vol donar visibilitat a un problema real, freqüent i infravalorat en la sanitat i crear un debat constructiu per aportar possibles solucions i millores.

Factor humà en els errors mèdics i el burnout en medicina

Inscriu-te:

Coneix l’IDIBGI!

pencilcalendar-fullclockmenu