HRS4R
Vull donar

1000 persones han participat a l'estudi Girona, Regió Saludable - PECT

8 July 2021

Investigadors/es de l’IDIBGI, de l’Hospital Universitari i Dr. Josep Trueta de Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) destaquen l’alta participació en la primera fase de l’estudi.

Girona, Regió Saludable ‘’PECT’’ és un estudi que té com a objectiu crear un sistema innovador de gestió cooperativa entre els agents de salut per abordar noves polítiques de promoció de la salut i benestar i prevenció de les malalties cròniques més prevalents a la comunitat, aprofitant les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

La participació de l’estudi, que es va iniciar el passat febrer del 2020, implica dues visites. A la primera es porta a terme una ressonància magnètica de cos sencer, i a la segona es fa una exploració física, es passen qüestionaris relacionats amb els estils de vida i es recullen mostres de sang, de femta i d’orina que s’emmagatzemen al Biobanc de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

A dia d’avui, ja s’ha acabat la primera fase de l’estudi reclutant 1000 participants a qui s’ha realitzat la ressonància de cos sencer. Actualment s’estan realitzant les segones visites a aquestes persones, de les quals només falten 65 participants per acabar de visitar. Aquesta segona visita es realitza a l’EUSES i és tant important com la primera, perquè el resultat donarà una gran quantitat d’informació sobre els estils de vida i la salut, fet que permetrà identificar factors de risc i desenvolupar recomanacions per promoure patrons saludables i satisfactoris.

La taxa de participació ha estat molt bona a les tres poblacions d’on s’han reclutat participants: Vilablareix, Bescanó i Quart. Tant pels professionals d’Atenció Primària dels CAPs com pels dels Ajuntaments hem rebut un suport i una col·laboració molt gran, pel que els investigadors estem molt agraïts, i que ha permès arribar a obtenir aquests bons resultats.

L’estudi està liderat pel doctor Josep Puig, investigador del grup de Recerca en Imatge Mèdica de l’IDIBGI; el doctor Rafel Ramos, director de la unitat de suport a la recerca de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, investigador del grup de recerca en Salut Vascular de l’IDIBGI i de l'Institut en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAP); i Josep Garre, doctor en psicologia, investigador del grup de recerca sobre Envelliment, Discapacitat i Salut de l’IDIBGI i coordinador del Registre de Demències de Girona, gestionat per l’IAS.

Aquest projecte està cofinançat en un 50 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona. Objectiu d'inversió en creixement i ocupació.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu