Tuesday, 7 June, 2016

EL DESCOBRIMENT D'ALTERACIONS EN L'ENVELLIMENT QUE PROMOUEN EL CÀNCER, PROJECTE DESTACAT DE LES JORNADES “INNOVEM ARA, FEM FUTUR”

L’empresa Innomedyx, la multinacional Fujitsulabs i l’lnstitut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) s’han reunit avui al Parc Hospitalari Martí i Julià per celebrar les II Jornades “Innovació com a motor de futur. Innovem ara, fem futur”. Es tracta d’una acció estratègica per a la dinamització de la innovació i de la transferència de la recerca i el desenvolupament tecnològic de l’IDIBGI, que té com a objectiu identificar oportunitats en projectes d’innovació i d’incentivar col·laboracions futures.

Durant la sessió d’avui s’han presentat els projectes territorials i les capacitats en investigació que té la regió de Girona, així com un total de dotze idees innovadores orientades a la genòmica, el big data, la biotecnologia i el reconeixement de patrons (imatge, veu...). D’aquests dotze treballs, el jurat ha destacat el projecte “Un nou model computacional per descobrir i validar metabolits en l’envelliment i el càncer”, promogut per l’equip del doctor Javier A. Menéndez, dins el programa ProCURE de l’ICO. A més, Innomedyx i Fujitsulabs estudiaran totes les idees per mirar de desenvolupar-ne les millors a Girona, que es consolidarà d’aquest manera com a regió central pel que fa a la millora de la salut dels ciutadans, amb accions de promoció, prevenció, seguiment i recerca de la salut.

El jurat estava format per Jordi Coderch, director d’Avaluació, Innovació i Recerca dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà; Felip Miralles, director de la Unitat Tecnològica d’E-Health d’Eurecat; Rosa Valenzuela, CEO d’Innomedyx; Cecília López, experta de valorització de tecnologia de l’assessoria CSyM, i Kunio Suzuki, director de Fujitsulabs. L’acte s’ha clausurat amb una xerrada de Ferran Rodero, representant de l’agència pública ACC1Ó a Girona, que ha explicat el teixit del territori i les oportunitats per a la col·laboració publicoprivada.

Fujitsulabs, acompanyada d’Innomedyx, ha posat els ulls en la qualitat de la recerca que es du a terme a Girona, on des de fa temps es realitza un registre d’indicadors relacions amb l’activitat assistencial. Fruit d’aquesta voluntat, han sorgit registres com ara  el Registre Gironí del Cor (REGICOR); el Registre de Càncer Poblacional (RCP) de Girona, o el Registre de Demències de Girona (ReDeGi). La col·laboració de Fujitsulabs se centraria en qüestions relacionades amb el processament de grans quantitats de dades que pel seu volum, la seva naturalesa i la velocitat amb què han de ser processades ultrapassen la capacitat dels sistemes informàtics habituals.

Innomedyx és un centre d’investigació translacional en medicina, fundat a l’Estat espanyol amb capital privat. El principal objectiu és la translació de productes de biomedicina i innovació tecnològica sanitària, dissenyats per al desenvolupament d’estratègies que garanteixin la seva transformació en la medicina del futur (IT, diagnòstic avançat, individualització de la medicina o medicaments de precisió) així com la formació de professionals en àrees específiques del sector tecnològic, biotecnològic i sanitari. 

Catalan
Investigadors: